Inspiration til digte #1: Amalies russiske roulette

31.01.2021 | digte

Her mit første bud på inspiration til digtskrivning i hvad der måske bliver en serie. Måske ikke. Men vi kender det alle. Man sidder der og vil gerne skrive noget, men foran en på bordet står 300kg jernarmeret beton. What to do? Søg inspiration. Måske er den her.

2010 var året hvor Paradise Hotel var på toppen her i Danmark. Måske var serien også på toppen nogle år før, sikkert nogle år efter. Jeg ved det ikke. En af deltagerne dette år var i hvert fald Amalie Szigethy - siden kendt som Paradise-Amalie. Hun har angiveligt en IQ på 75, hvilket i følge IQ (wikipedia) betyder hun jobmæssigt er et sted mellem "kan høste frugt i en mark" og "ufaglært". Jeg er selv absolut kritisk overfor IQ-tests, men det er altid lidt sjovt hvordan dem der laver testene, prøver at kategorisere folk som instrumenter/maskiner på baggrund af resultaterne. "Du kan blive møbel". Eller "du kan blive lynafleder". Anyway. Amalie er måske ikke egnet til en videregående uddannelse. Hvilket garanteret er et plus for casterne bag Paradise Hotel.

I Paradise er der rådsmøder. Hele serien handler om at få deltagerne til at være onde mod hinanden på bedste narcissistiske facon. Jeg kan ikke forestille mig andet end at dette er en projicering fra folkene bag. Det vil Amalie gerne leve op til, så hun udbryder midt i det hele rettet mod deltageren Stina:

Stina, kan du så godt li' at gå rundt og klæ' dig ud som en russisk roulette?

Jeg har indsat youtube-videoen i bunden. Russisk roulette er et spil, det ved Amalie åbenbart ikke. Det interessante er ikke at hun ikke ved det, men det at hun på trods danner en række associationer. Jeg kan fint forestille mig en russisk roulette, altså en kvinde i ternet kjole der danser rundt på et bord til en trækharmonika. Måske med en flaske vodka. Det er interessant fordi vi som mennesker opfinder mening når vi bliver mødt med noget vi ikke ved hvad er/forstår. Og det er altså mit inspirationsråd: tag et ord og brug det på en måde der er absurd, men som alligevel giver mening. Måske endda for andre end dig.

https://www.youtube.com/embed/0q_mWYGRHmc

Du kan også finde en der på IQ-spektret er imbecil, og få denne til at associere ord denne ikke kender. Write away!

Index Kommentarer Del