Ny version af mit nummer Telephone

16.05.2022 | musik

Af en eller anden grund besluttede jeg at remixe og lave en remaster af mit nummer Telephone. Nummeret er blevet lidt hurtigere, videoen er næsten den samme. Se den her:

https://www.youtube.com/embed/lc9IHUiHxxc

Skal vi så sammen prøve at finde den grund? Jeg har lavet musik i en periode med mine monitors placerede på et hylde over min skærm. Det betyder at mit øre er lidt under mellemtoneenheden. Det holder ikke rigtigt. Jeg skulle rejse mig på for at høre diskanten ordentligt. Og mellemtonen og bassen havde det med at buldre. Nogle af de numre jeg lavede, lyder underligt nok godt. Men jeg blev træt af det. Så i stedet købte jeg et par billige monitor-stands. OK. Udover dem købte jeg et par MixCubes-højtalere:

Et par passive Avantone MixCubes

Så hvad med dem? De lyder ikke specielt godt. Og der følger en historie med. En gang i 70erne (måske 80erne) var der en mixer/producer/lydmand der slæbte et par Yamaha NS10-højtalere med ind i studiet. NS10 er en hifi-højtaler der ikke lyder specielt godt. Den har et lukket design - ingen refleksport. Derudover er den vist meget stiv i enheden. Den har e t underligt boost i mellemtonen. Og en ubehagelig diskant. Det har jeg i hvert fald hørt, jeg har aldrig hørt et par NS10. Sikkert på samme tid kom Auratone 5c på markedet. Som med NS10: de har en overdrevet mellemtone, de har ingen bund, ingen top. De lyder ikke så godt, med andre ord.

Så hvad er der med de her højtalere. Selvom de ikke lyder så godt, har de et ret præcist mellemtoneregister. Alt fra vokal til guitar,bas og trommer lever i mellemtone-registret. Så begge højtalere er ret gode at mikse sine instrumenter på. Flere af Micheal Jacksons albums er angiveligt mikset på et par Auratones. Det samme gælder forskellige af Dire Straits albums. Det musik der blev lavet i 80erne og 90erne og sikkert også 00erne, der ikke er mikset på et par Auratones, er sikkert mikset på et par NS10ere. MixCubes som dem på billedet er en ny version af de originale Auratones.

Den nye version af Telephone er mikset på MixCubes. De er egentligt ret fede at mikse på. Det er ret let at få en idé om relative niveauer - feks. vokal vs. trommer eller guitar. Derudover er de vildt gode til at lave stortromme sammen med bas. Sikkert også en række andre ting. Ind imellem skal man bare skifte over til et par højtalere med mere range for at tjekke om feks. den dybe del af bassen er blevet til pløre.

Anyway. Her er teksten til Telephone:

------ Vers1: There must be some kind of way out of here and the whole stage just disappears I'm yelling in a room (in a room) At a painting on the wall (on a wall) Fucking thief who sold me this (told me this) The painting is filled what whatever scrawl I'm riding in the night (in the night) In a car with no wheels (no wheels) I told the joker: tell the thief Ouallada, the night so much appeals ------ Vers2: That business man he talks no sense Every word just seems pretense I'm riding that white horse (white horse) Painted on a house (on a house) The business man he stole my house (my house) Now all I have for dinner is a silent applause (gray mouse) A screenplay about economy a princess in an allay I'll act out in scarcity Dripping makeup and anxiety ------ Mellem: Dialing up on the payphone I have never even seen your face I'm all alone Running scared in 2d space ------ Omk: Screaming in a telephone at the joker in the allay Screaming: are you all alone Flooring the pedal, a downtown rally Driving late at night with the hood of the car ripped off And you want an umbrella for the rain If we only had an engine we would live in the fast lane

Hvis ikke youtube, kan du i stedet høre den på min afspiller:

Oullada, the night is best for hiding all!

Index Kommentarer Del